Разсекретен запис на НЛО изненада експертите

Държавният департамент на САЩ току-що разсекрети запис получен от военен самолет Boeing F / A-18 Super Hornet, на който се вижда НЛО, летящо с висока скорост.

Видеото, публикувано на 9 март, е записано на източното крайбрежие на Северна Америка през 2015.

Мистериозният обект е сниман от пилотите, благодарение на новия радар ATFLIR, работещ на базата на инфрачервени сензори. Във видеото се вижда бяла точка, която се движи с огромна скорост, а изненаданите пилоти коментират ситуацията, докато се опитват да хванат целта с радара.

След този нов разсекретен случай, Кристофър Мелън, бивш директор в Комисията на Сената по разузнаване и бивш заместник-помощник секретар на отбраната в администрацията на Бил Клинтън и Джордж У. Буш, разкритикува мълчанието на Пентагона и Министерството на отбраната за феномена НЛО.

 

В статия, публикувана в The Washington Post, той казва, че знае за "многобройни разговори на служители на Пентагона, квалифициращи тези явления като изолирани инциденти".

 

Неговият колега Луис Елисондо, който ръководи Разузнавателната програма на Пентагона, насочена към изучаване на доказателства за НЛО "е подал оставка миналата есен, за да протестира срещу липсата на правителствена помощ", казва експертът.

 

Той също споменава случаите, описани в някои доклади от самолетоносача USS Принстън през 2004 г., чийто радар регистрира неидентифициран самолет, летящ със свръхзвукови скорости, който спира на няколко метра над океана. "Америка няма самолет, способен на такива подвизи", отбелязва Мелън.

 

Изправени пред такива доказателства, той не разбира защо правителството на САЩ не започва да разглежда въпроса по-енергично. "Ако източникът на тези самолети е загадка, подобна е и парализата на правителството", оплаква се той.

 

Ако тези НЛО всъщност са знак, че "Русия, Китай или друга нация крият невероятни технологични постижения", САЩ трябва да бъдат готови да посрещнат тези предизвикателства, както го направиха през 50-те, когато се състезаваха със СССР в космическата надпревара.

 

"Време е да се сложи край на табутата, свързани с НЛО, а вместо това да чуем нашите пилоти и радарни оператори", твърди Мелън

Станете почитател на Класа