Си Дзинпин представи нова визия за Китай

Председателят на Китайската комунистическа партия (ККП) Си Дзинпин изнесе реч при откриването на 19-ия конгрес на партията, в която направи оценка на предизвикателствата, стоящи пред втората икономическа сила в света и управляващата ѝ партия, излагайки амбициозна визия, която обхваща периода до средата на настоящото столетие и цели създаването на „модерна социалистическа държава“ в една „нова ера“, съобщава The Voice of America, цитирани от Фокус.

 

Насоки! Си Дзинпин представи нова визия за Китай

 

В реч продължила близо три часа и половина, по време на откриващата сесия на 19-ия конгрес на ККП, Си е говорил за бъдещето на страната и възможностите, които се откриват пред нея. Той е подчертал, че все по-силната комунистическа партия ще продължи да осветява пътя напред, но е предупредил, че това няма да стане без да бъдат преодолени предизвикателствата.

 

В своята реч, той е споменал неколкократно, че китайското ръководство е изправено пред сериозна „борба“ и е повторил тази дума над 20 пъти.

 

„Тъй като социализма с китайска характеристика навлиза в нова ера, партията трябва да възприеме нов подход. Трябва да ковем желязо, защото страната на първо място трябва да е силна - каза Си. - Партията и нейният авторитет се основават на спечелването на подкрепата на народа. Ние трябва да се обърнем и разрешим към това, което обществото обича и мрази“.

Станете почитател на Класа