Невероятен "сгънат" небостъргач ще бъде построен в Ню Йорк

Един невероятен архитектурен проект ще се издигне на Пето авеню в Манхатън, Ню Йорк (САЩ), нов небостъргач с формата на обърнато "U". Той ще претендира да се превърне в най-дългия в света, тъй като с двата си клона ще има общо 1,230 метра дължина, съобщава "Dezeen".

Наречен "Биг Бенд" ( "големия завой"), проектът е разработен от местно архитектуро студио, наречено "Oiio". Неговите 600 метра височина, ще го направят една от най-големите кули в света след Burj Khalif в Дубай (828 м). като ще съдържа жилищни апартаменти, офиси и хотели.

Процесът на изграждане на "Биг Бенд" не започва от нула, а от демонтиране на съществуващата сграда до стоманената й сърцевина, а след това ще се добави необходимата структура за 40 етажа. Ще има специална система от асансьори, която се адаптира към кривите на строителната конструкция.

Строителната компания Кушнер, собственост на семейството на Джаред Кушнер, главен съветник на американския президент и съпруг на Иванка Тръмп, вече преговаря с Общинския съвет на Ню Йорк да получи необходимите разрешения. Смята се, че проектът ще струва около 12 милиарда долара.

Станете почитател на Класа