Русия потвърди, че сайтът на руското външно министерство е претърпял кибератаки

Говорителят на руското външно министерство, Мария Захарова, потвърди "хакването" на интернет страница на Министерството на външните работи на Русия. Специалисти разследват инцидента и се опитват да разберат кой е отговорен за кибер атаката. Захарова е заявила, че порталът, обект на нападението, е бил стар и не се използва от дълъг период от време, докато текущият сайт "е работил и работи нормално."

Ако се потвърди, че сайтът е бил "хакнат" от американците, това би означавало, че "унищожителната кибермашина, обявена от Байдън и Макфол е започнала да действа" или адската и провокативна кампания в САЩ е довела хората до точката, в която те започват да унищожават всичко, което попадне на пътя им. "

CNN съобщи вчера, че хакер от САЩ, наречен The Jester, е стартирал атака на официалния сайт на руското външно министерство. Според хакера, с атаката си иска да изпрати предупреждение до руските власти, обвинени от САЩ, че стоят зад кибератаките срещу Националния комитет на Демократическата партия и нейните водещи членове, чиято кореспонденция е била публикувана от WikiLeaks, за да повлияят на президентските избори в САЩ.

Американският вицепрезидент Джо Байдън наскоро обяви по телевизията, че Вашингтон готви кибератаки срещу Русия и нейното правителство, а скоро след това руският президент Владимир Путин заяви, че това е "първият път, в който Вашингтон признава на най-високо ниво, че е посветен на тези дейности. "

"Искам да уверя всички, включително и нашите американски приятели и партньори - ние не възнамеряваме да повлияем на избора на президент в САЩ и отговорът е прост -не знаем какво ще се случи след изборите", каза Путин.

Станете почитател на Класа