Акерман: " За Латинска Америка и Мексико Клинтън ще бъде още по-лоша, отколкото Обама "

Представяме критичната гледна точка на мексикански изследовател Джон Акерман за изборите в САЩ, различна от други медии:
Кандидатката на Демократическата партия за президент Хилъри Клинтън е кандидатът на Wall Street. Тя е събрала $ 500 милиона през цялата си кампания, два пъти повече от това, което е събрал Републиканският й съперник Доналд Тръмп.

Докато от военната индустрия демократката е получила четири пъти повече от Тръмп, то от банките и финансовия сектор сумата е двадесет пъти повече. Работата на Клинтън през последните години е била на лектор, с възнаграждение около $ 211 000 за всяка беседа.

Хилъри Клинтън обърна гръб на хората в Латинска Америка при превратите, които се проведоха в Хондурас и Парагвай. Тя е отговорна за връщането на фашистката десница в Южна Америка днес.

През осемте си години на поста, президентът на САЩ Барак Обама е депортирал близо 3 милиона души, повечето от които са мексикансци. В САЩ няма демокрация. Там не печели, този който убеждава хората със своите предложения, а който има повече пари и може да купи изборите.

Клинтън не предлага никаква надежда. Най-важното нещо за Латинска Америка не е кой ще спечели изборите през ноември в САЩ, но дали ние латиноамериканците ще бъдем в състояние да защитаваме нашия суверенитет, свобода и демокрация срещу всеки, който стигне до Белия дом.

Станете почитател на Класа