Пентагонът изразходва по-голямата част от бюджета за връзки с обществеността

Министерството на отбраната на САЩ е изразходвало по-голямата част от бюджета за отношенията с обществеността, според доклад от Правителствената сметна служба (GAO).

Според данните, Пентагона наема 40% от американския държавен персонал, отговорен за връзките с обществеността и общо му се падат повече от 63% от разходите в тази област между 2006 и 2015 година.

В доклада на GAO се показва, че 5000 държавни служители са работили в областта на връзките с обществеността за годишна заплата от 475 милиона през 2015 г. За сравнение, Департаментът по образование има само 4500 служители. През анализираните 10 години, Пентагонът е похарчил повече пари за връзки с обществеността, отколкото всички останали министерства взети заедно. Пентагонът също е платил стотици милиони долари на външни контрагенти, като компанията Bell Pottinger, базирана в Обединеното кралство , която е получила $ 540 милиона за периода между 2007 и 2011 г. и 120 милиона през 2006 г. Сред услугите, предоставяни от агенцията, се включва производството и разпространението на фалшиви клипове на терористи, приписвани на Ал Кайда.

Станете почитател на Класа