Путин разкрива причината за негативното отношение на Запада срещу неговата личност

Руският президент Владимир Путин смята, че негативното отношение на Запада срещу него се дължи на "страх", обяснява германският журналист Хуберт Зайпел в интервю за специалната програма на руския канал НТВ.

В един момент в разговора, Зайпел казва на Путин, че неговите снимки, които се разпространяват в международната преса, на които той е сниман в нехарактерни за западните лидери положения, не се харесват в Германия. На това президентът отговори: "Но кой трябва да бъда аз, германски канцлер или президент на Русия? Аз трябва да бъда какъвто хората ме искат", което означава, че тези снимки се харесват в страната му.

Тази телевизионна програма се опита да представи впечатленията на германския репортер за руския лидер. Както журналистът сам обясни, целта му е да "разбере обстоятелствата, идеологията, историята на една страна и нейния начин да вижда нещата, без да се опитва да наложи на другите какво счита за политически коректно ". Зайпел смята, че Путин е човек с чувство за хумор, красноречив и емоционален.
Зайпел стана известен в Германия през 2012 г., след изготвянето на документалния филм "Аз, Путин. Един портрет", който счупи рекорда за гледаемост и предизвика полемика, като скъса с демонизирания образ на руския президент, представян от някои медии.

През 2015 г. същият журналист написа книгата "Путин. Властта видяна отвътре ".

Станете почитател на Класа