САЩ ще ревизират "незабавно" подкрепата си за коалицията на Саудитска Арабия


САЩ ще ревизират "незабавно" подкрепата си за коалицията, водена от Саудитска Арабия, която се намесва в Йемен, след последните бомбардировки в събота, съобщава АФП. Междувременно Арабската коалиция съобщи, че е готова да си сътрудничи със САЩ и да разследва нападението на погребение в Сана.

Най-малко 140 души са загинали и 525 са били ранени в събота в Сана, в резултат на четири въздушни атаки, извършени от международната коалиция, водена от Саудитска Арабия. Бомбите паднали на мястото, където се провеждало едно погребение и където се събрали опечалени, за да отдадат почит на бащата на Джалал ал Роуейшан, йеменски министър на вътрешните работи. Въпреки това, арабската коалиция отрече да е бомбардирала погребението в Йемен.

От около една година, водената от Саудитска Арабия коалиция бомбардира позиции на хутите, които са завзели йеменската столица в началото на 2015 г. През март тази година саудитските въздушни атаки причиниха 119 мъртви, включително 22 деца в област Мустаба в северозападната част на страната.

Станете почитател на Класа