Възможна ли е война между Русия и САЩ в Сирия?

Говорителят на руското външно министерство, Мария Захарова е отрекла възможността за война между Русия и САЩ в Сирия, тъй като двете страни имат споразумение за предотвратяване на противопоставянето на техните въоръжени сили на сирийска територия.

Захарова даде интервю за канал Rossiia 1. Когато бе попитана дали има възможност въоръжените сили на Русия и САЩ да се сблъскат в Сирия, в случай че американците бомбардират сирийската армия, а руснаците са обхванали небето на арабската държава с нейните ракетни системи S-300, тя припомни, че Москва и Вашингтон подписаха "споразумение за предотвратяване на конфликти - пряк отговор на директния въпрос ".

Въпреки това, "положението е много по-сложно, защото това ще засили терористите, които ще стигнат до Европа и дори до Съединените щати," каза говорителят на руската дипломация. За нея сложността на положението в Сирия включва "дългосрочното отхвърляне на реалната възможност за споразумение в тази страна“.

Говорителката на руското външно министерство също така отбеляза, че, първо Вашингтон прекъсна всякакъв диалог с Русия за разрешаване на конфликта в Сирия, но два дни по-късно заяви, че не отхвърля "политическото решение, работата за да се намери решение е много важна и сътрудничеството с Русия в тази област не е прекратено, а спряно. "

Станете почитател на Класа