"Външната политика на САЩ - провал на всички фронтове"

В последните 15 години, Вашингтон е повтарял многократно същите грешки, предизвиквайки войни, всяка от които увеличава омразата към САЩ, съобщава американското списание "American Conservative".

Мащабните провали на външната политика на САЩ впечатляват, пише списанието. Военновъздушните сили на САЩ не спират въздушните удари, които вземат живота на хиляди цивилни и членове на хуманитарни мисии. И въпреки че някои атаки донесоха стратегическо предимство на САЩ, обикновено поражда омраза към Вашингтон, и успехът е малък в сравнение с мащаба на стратегически пропуски, казва авторът.
Резултатите от използването на военна сила от САЩ в света за последните 15 години може да се счита разочароващо, пише "American Conservative". По вина на САЩ, Ирак е загубил своя регионален статут и се е превърнал в завод на тероризъм, Афганистан е магнит за екстремисти, и Либия се превърна в отправна точка на ислямската държава.

Ал Кайда, междувременно, се превърна в международен "франчайз" след американската инвазия в Ирак, като е допринесла за появата на ислямската държава и военните операции в Пакистан, Йемен, Сомалия и други страни и донесе само страдание цивилното население.

В същото време, статията отбелязва, че след 15 години на войни въоръжените сили на САЩ само са станали по-слаби. "САЩ многократно са ангажирани в бойни мисии с ВВС, доставка на стоки и организира денонощни бомбардировките, в резултат на което годността на въздухоплавателните средства се намалява стойността на поддръжка се увеличава рязко и резервите от бомби и ракети се изчерпват ", обявява публикацията.

Армията на САЩ и ВМС са на хиляди километри от страната, харчат военни ресурси, мобилизиращи танкове и бронирани превозни средства и използват огромни количества боеприпаси.

САЩ подготвя поколения командири и войници, които могат да се сблъскат само с малки бунтовнически сили, докато остават безсилни срещу враг с модерни оръжия, обобщава авторът.

Станете почитател на Класа