Нашествие на крадци на дълг

  • В последния епизод на предаването Keiser Report, водещите коментират нахлуването на крадци на дълг на задлъжнели технологични компании.

    "Технологията сега заема мястото на петрола", посочи Макс. "В действителност, петте компании с най-висока пазарна капитализация са технологични компании", добави той.

    Междувременно Стейси обясни, че технологичните компании "представляват все по-голям дял от тези облигации инвестиционен клас с висок добив, но и с натрупани заеми." Според Bloomberg новите емисии на натрупани заеми достигат 20% от общите продажби, което означава "огромно увеличение в сравнение с предходната година." Проблемът е, че "много от тези технологични компании не генерират приходи, така че как ще се плащат лихвите?".

    Друг аспект, който Макс и Стейси подчертават е използването на телефонни сметки, като обезпечение за продажбата на облигации. "S & P прогнозират, че стойността на заемите, обезпечени с мобилни телефони може да бъде между 35 000 и 40,000 милиона долара, които ще бъдат преопаковани и впоследствие продадени на пенсионни фондове", подчертаха те.

    Във втората част на програмата бе интервюиран Карл Грей, инвеститор и специалист по криптовалути . "Меденият месец на криптовалутите е приключил. До 2014 г. всички членове на Вселената Bitcoin живяха заедно в мир и хармония, но сега сме в пълна гражданска война."

    Така той анализира, че "въпреки че блок веригата предлага много предимства, тя носи със себе си и много традиционни човешки проблеми."

Станете почитател на Класа