Захарова: "флирт с Джабхат ан-Нусра ще излезе скъпо на САЩ"

  • Опитите за флирт с терористите Джабхат ан-Нусра ще струват скъпо на САЩ, заяви говорителят на Министерството на външните работи на Руската федерация, Мария Захарова, в интервю.

    "Това което правят в Съвета за сигурност, тези спектакли, кокетират с Джабхат ан-Нусра, водят тази игра, наречена" умерена опозиция ", казват, че те са добри момчета, за съжаление, всичко това ще свърши зле ", каза тя.

    Захарова припомни, че САЩ вече има опит във флирта с радикални екстремистки организации в Афганистан през 1980 г., което е довело до появата на Ал Кайда. "Защо отново тръгват по същия страшен път?“

    Говорителят на Министерството на външните работи също така каза, че политиката на Вашингтон в Сирия днес е до голяма степен се дължи на желанието на напускащия президент на САЩ, Барак Обама, да остави следа в историята.

    В същото време, според нея е ясно, че американският истблишмънт не е обединен, както стана ясно от публикуването на споразумението между САЩ и Русия за Сирия, за което Държавният департамент не знаеше до появата документа на интернет страницата на Външно министерство на САЩ.

    "Защото, след публикуването става ясно за всички, че от дълго време се извършва взаимодействие между военните, за уреждането на сирийската криза и борбата срещу тероризма и когато американците искат да работят конструктивно, можем да успеем ", заяви тя. "Но има в САЩ хора, за които не е рентабилно реалното сътрудничество, нито дори доказателствата, че то съществува."

Станете почитател на Класа