Дамаск прихванал разговори между САЩ и джихадисти преди атаката на Дейр ез-Зор

  • Председателят на парламента на Сирия, Хаиф Хадиа Aба, заяви, че страната му има записи на разговори между военни на САЩ и джихадисти от ислямската държава (ИД), което са проведени при бомбардирането на сирийската армия от водената от САЩ международна коалиция и преди последващата офанзива на ислямистите в покрайнините на Дейр ез-Зор, съобщава РИА.

    "Сирийската армия засече преговорите между американците и ИД преди атаката на Дейр ез-Зор," каза Хаиф Аба по време на пресконференция в Техеран (Иран). "Американските сили насочваха джихадистите в атаката срещу позициите на сирийските войски след бомбардировките", добави парламентаристът.

    На 17 септември самолети на водената от САЩ коалиция извършиха четири бомбени нападения, срещу сирийската армия убивайки най-малко 62 войници и над 100 ранени в близост до летището на Дейр ез-Зор в източната част на Сирия.
  • САЩ признаха за бомбардирани позиции на сирийската армия, макар източници във Вашингтон заявиха, че тяхната цел е била да атакуват терористите на ислямската държава.

Станете почитател на Класа