"В САЩ не съществува политическа воля да се спре кризата в Сирия"

  • "Администрацията на САЩ не спазва споразумението, подписано с руската страна за прекратяване на военните действия в Алепо в продължение на седем дни", заяви сирийският постоянен представител в ООН Башар Джафари.

    "Как може да се оправи положението, ако Вашингтон казва, че прави всичко възможно, за да спре сраженията в Сирия, и след това бомбардира позиции на сирийската армия в Дейр ез-Зор? Как можем да обясним такова лицемерие?", попита той.

    Според него, "ние трябва да анализираме тези действия правилно. Оказва се, че администрацията на САЩ няма политическа воля да се спре кризата в Сирия."

    "Това се доказва от факта, че голям брой американски генерали, дипломати и посланици в Ню Йорк и други градове, повтарят едно много важно нещо, което обяснява всичко: Сирийската криза няма да свърши, докато президентът Ал Асад не подаде оставка" каза той.

    "Кажете ми, мога ли да кажа нещо такова за президента Обама? Мога ли да поискам оставката му, защото аз съм в Сирия и той не ми харесва като президент? Мога ли да поискам оставката на китайски президент, или на президента на Франция Оланд? А на британскияя премиер? ", попита той.

    "Каква е връзката ми с Великобритания или Франция? Къде е демокрацията, обявявана на висок глас?" продължава той. "Ако самите сирийски хора са направили своя избор за президент, какво общо има Обама с управляващия в Сирия?".

Станете почитател на Класа