Силна експлозия на един от главните площади в Будапеща

Силна експлозия е възникнала в близост до площад Oktogon в Будапеща, в унгарската столица, съобщиха местните ежедневници. Това е една от основните многолюдни области, намиращи се в Пеща, в източната част на града. Полицията евакуира хората от площада.

Експлозията е настъпила на първия етаж на жилищна сграда, намираща се на няколко метра от площада. Избухването е причинило счупени стъкла в сградата. В допълнение, се съобщава, че няколко души са били ранени след инцидента. Правят се опити да се установи причините за това, което се е случило.

Според местните служби за спешна помощ, двама полицаи, един мъж и една жена, са ранени и са откарани в близката болница.

Не се съобщава за огън в сградата. Околните улици са блокирани и не е позволен трафик на превозни средства. Районът е отцепен от служители и обществените места наоколо са евакуирани.

Няколко свидетели заявиха, че взривът е почустван в радиус от около 200 м. Някои хора предполагат, че е бил причинен от изтичане на газ. Според ITV News, полицията също е посочила, че инцидентът може да е била причинен от изтичане на газ.

Жители от околността са съобщили, че моменти преди експлозията е имало оплакване от престъпно деяние. Според тази версия, няколко заподозрени избягали от мястото, където е настъпило избухването, въпреки че тази версия все още не е потвърдена.

Станете почитател на Класа