Русия има доказателства, че дрон на САЩ е летял над нападнатия конвой на ООН

  • Русия има данни от обективен контрол, които потвърждават наличието на дрон на САЩ Predator в района, където хуманитарният конвой на ООН е бил нападнат в сирийския град Алепона 19-ти септември, както потвърди говорителят на руското министерство на отбраната, генерал Игор Конашенков.

    "За разлика от началника на генералния щаб на САЩ, ние имаме доказателства, т.е., данни от обективен контрол на въздушното пространство на 19 септември в Алепо, който еднозначно потвърждава присъствието на боен дрон Predator на САЩ от авиобаза Инджирлик (Турция) в района, където е хуманитарният конвой близо до селището Urum Ал Kubra" каза той.

    В четвъртък, началникът на американския генерал щаб, Джоузеф Дънфорд , призна, че, въпреки че американската армия не разполага с доказателства, че Русия е участвала в нападението срещу хуманитарен конвой, той смята, че Москва е отговорна за нападението.
  • Конашенков заяви, че Дънфорд и министърът на отбраната Аштън Картъризразяват само "лични мнения и страх от отговорност"."Според същия принцип -базирано на лични мнения, а не с помощта на доказани разузнавателни данни - американската армия прави плановете за операциите и изготвя доклади до президента. Затова не ни изненадват техните грешки и провали, причиняващи смъртта на стотици невинни хора по целия свят", каза той.

    Междувременно Пентагонът казва, че ВВС на водената от САЩ коалиция не са прелитали над района на Алепо, където бе извършено нападение над хуманитарния конвой.


Станете почитател на Класа