Бивш астронавт на НАСА: Извънземен живот и краят на света


  • Американският бивш астронавт Лерой Чао, който е направил четири космически полета с обща продължителност от почти 230 дни, твърди, че да се предполага, че сме сами във Вселената е "арогантно" отношение от страна на хората.

    В статия, публикувана в портала Space, астронавтът казва, че скорошното откритие на една планета вероятно подобна на Земята, Proxima б, потвърждава подозренията, че Вселената е пълна с извънземен живот. "Моето мнение за извънземен живот може да е изненадващо за повечето, но вярвам, че има живот в цялата вселена и би било арогантно да се мисли, че сме сами." пише той.


    Чао също така признава, че ще бъде изключително трудно да се намерят цивилизации в други звездни системи, тъй като извънземните могат да живеят на стотици милиони светлинни години от нашата слънчева система. Например, за да достигне до най-близката до Земята извънслънчева екзопланета , Proxima б, хората ще се нуждаят от 80,000 години, предвид съществуващите технологии.

    Астронавтът също така отбеляза, че счита за неизбежна смъртта на Земята в бъдеще, или от ръцете на човека или по естествени причини. Чао смята, че това е "естествено развитие", както се раждат и умират живи същества. "Мисля, че животът е винаги започва в някои части на Вселената, докато умира в други. Ние не се познаваме просто защото разстоянията са огромни", каза той.

Станете почитател на Класа