Десетки ранени след силна експлозия в Манхатън, Ню Йорк

  • Мощна експлозия е извършена между шесто и седмо авеню в Манхатън, в Ню Йорк. Според очевидци, в района има голямо присъствие на полиция и пожарникари, съобщиха местните медии. Полицията потвърди детайлите на събитието, но за сега не са известни причините за експлозията.

    Полицейски органи на града съобщиха, че броят на ранените е 29 души. Антитерористичната единица на Федералното бюро за разследване (ФБР) разследва на мястото на инцидента.

    Кметът на Ню Йорк, Бил Де Блазио, заяви на пресконференция, че няма доказателства, че експлозията е свързана с терористични дейности. Той добави, че няма заплаха за града и все още е рано да се говори за връзка между експлозиите в Ню Йорк и Ню Джърси, съобщава NBC.

    Изследователите открили на "възможно второто устройство" на няколко пресечки от мястото, където се състоя експлозията, съобщава полицията на Twitter. Устройството е направено от тенджера под налягане и е подобно на това, използвано в атентатите в Бостън през 2013 г., според The ​​New York Times.

    Официално информация за произхода на експлозията не се потвърждава. Въпреки това, CNN съобщи, че полицията смятат много вероятно да са били причинени от импровизирано устройство поставено в контейнер за боклук.

    Експлозията взриви прозорците на 14-етажна сграда, разположена в близост. Жителите описват оглушителен взрив, съобщава The New York Post. Полицията препоръчват на живущите да останат в сградата до извършване на проучването.

Станете почитател на Класа