Обама критикува Тръмп за интервюто му с RT и за подкрепа на Путин

  • Във вторник президентът на САЩ Барак Обама по време на реч в Филаделфия (Пенсилвания) за подпомагане на кампанията на Хилъри Клинтън, открито обвини в "политиканстване" републиканския кандидат, Доналд Тръмп, за интервюто му с Лари Кинг за програма RT миналата седмица.

    "Тръмп миналата седмица по руската национална телевизия омаловажи нашите военни и изрази съчувствие към Владимир Путин. Той го обича. Помислете за това, което се случва в Републиканската партия. Преди републиканците бяха борци за свобода, против Русия и авторитаризма . Сега техният кандидат там хвалеше определен човек, като каза, че е силен лидер, защото той напада малките страни и затваря опонентите си", каза президентът.

    В един от коментарите му, Обама сравни Путин със Саддам Хюсеин във връзка с изявленията на Тръмп, че руският президент има популярност 82% според социологическите проучвания. "Е, да. Саддам Хюсеин е имал 90% популярност с. Ако контролира медиите, лишава вас от гражданските свободи и всички дисиденти са в затвора - това е, което се случва", каза Обама.

    В тази връзка, Грегъри Р. Копли, редактор на списание "Defense & Foreign Affairs", казва, че не за първи път Путин е споменат в президентската кампания в САЩ, но този път аргументите на президента на САЩ са "много абсурдни и смешни". "В моите петдесет години отразяване на правителството на САЩ, аз никога не съм видял в администрацията такова ниво на партизанщина, където президентът се отнася към опозицията като към враг на държавата", каза той в интервю за Copley RT.

    На 8 септември, Тръмп по време на интервюто си с Larry King изтъкна компютърното "хакване" на Националния комитет на Демократическата и войната в Ирак. "Ние не е трябвало да отидем в Ирак (...) Това е една война, която никога не трябваше да съществува", добави той, като подчерта, че инвазията на Персийския залив е било грешка и че изтеглянето на американските сили е зле организирано.

    За неговия опонент, кандидатката на Демократическата партия Хилъри Клинтън, милиардерът заяви, чевъпросът не е "харесвам или не харесвам". "Искам да направя Америка велика и тя никога няма да бъде в състояние да го направи", каза той.

Станете почитател на Класа