Клинтън само с една фраза наруши неписан закон на американската политика

  • Републиканският кандидат за президент на САЩ Доналд Тръмп, отново в публична изява в град Балтимор критикува Демократичната кандидатка, Хилъри Клинтън, която заяви, че половината от привържениците на противника й, са в " кошницата на жалките ". Тръмп също каза, че тази забележка на Клинтън е "най-голямата грешка в настоящата политическа борба и я дисквалифицира за обществена служба", съобщава "The Baltimore Sun".

    "Нашата подкрепа идва от всички части на Америка, както и от всички сфери на живота", каза Тръмп. "Клинтън разделя хората в кошници като обекти, а не човешки същества." В допълнение, кандидатът на републиканците заяви: "Ако Хилъри Клинтън не оттегли коментара си напълно не виждам как може да направи надеждна кампания."

    Конфликтът избухна след речта на Клинтън в Ню Йорк на 9 септември, по време на което тя нарече половината от привържениците на републиканския кандидат "расистки, сексистки, хомофобски, ксенофобски и ислямофобски". На следващия ден кандидатът на Демократическата партия публикува извинително съобщение в своите социални мрежи и призна грешката си, че е извършила "екстремна генерализация".

    Медиите в САЩ побързаха да критикуват коментара на Хилъри Клинтън защото "е нарушила неписания закон в политиката на САЩ, че може да атакуваш опонента си, но никога не електората на противника си".

    Противоречивата фраза на Хилъри Клинтън предизвика остра критика също и в социалните мрежи.

Станете почитател на Класа