Милионер раздаде всичко, което имаше и живее щастливо само с 15 предмета

  • Джеймс Алтучър, автор на голям брой книги за самопомощ, които станаха бестселъри, се зае с предизвикателството да се отърве от почти всичките си материални притежания и да живее само с 15 обекти, пише The New York Times.

    "Ако умра, моите деца наследяват само тази чанта", казва той в интервю за The New York Times " и показа черен спортен сак, съдържащ три ризи, три чифта панталони, два къси панталона, два чифта чорапи, две обувки, найлонова торба с $ 4000 в банкноти по два, един лаптоп и един IPAD.

    През последните пет години, този екс-предприемач на технологии, рисков капиталист и финансов експерт, се преоткрива като гуру на самопомощта, проповядващ оцеляване в момент, когато американската мечтата-университетска степен, работа в комфортен офис и къща с три спални-се превърна във фарс. Ето защо, той се е отървал от всичко това.

    Преди няколко месеца гурута на самопомощта захвърли или дари всичко, което е негова собственост и излезе от апартамента си в Ню Йорк. От тогава, той спи в домовете на приятели или в наети апартаменти чрез Airbnb. Както вестникът пише Алтучър стартира този нов път не поради обрат на съдбата, а "за да практикува това, което проповядва." Той е бил милионер два пъти и двата пъти е бил разорен. Според официалния сайт на писателя, сега той се опитва да основе живота си на принципите на минимализма.

    "Сега мога да мисля за други неща. Мога да проуча и други начини да живея по-лесно, любовта, щастието, любопитството и приятелството са истинските минималистични емоции, защото това не е нещо, което получавате от другите, а вие давате."

    Говорейки за сантименталността към нещата и хората, писателят казва, че обича своите приятели и техните деца, и счита, че "истинският минимализъм е любов", защото истинската любов не означава желание да притежават повече неща или да имаш контрол.

Станете почитател на Класа