Разкриват ключът към намирането на работа

  • "Мнозинството посвещава 80% от времето си да търсят работа и да представят автобиографията си, а останалите 20% - да правят контакти. Това, което работи е точно обратното", казва Каролин Маняни, кариерен съветник в Университета в Лозана (Швейцария), съобщава El Pais. Така, че вече е е старомодна и неправилна популярната стратегия за изпращане на СV на различни фирми и след това чакане да се свържат с нас.

    Маняни показва, че най-важното е да се създаде добра мрежа от контакти в различните платформи като LinkedIn, установяване на комуникация със служителите на компании, които ни интересуват. "Не е решение да се контактува с изпълнителен директор, а с профили подобни на нас, наскоро дипломирани, с подобна възраст. Ако се свържете с 10, най-малко двама ще отговорят", казва тя.

    За лицата, които не са склонни да се използва тази стратегия, Маняни отбелязва, че "не трябва да се чувстват неудобно открито да заявяват, че търсят работа." Противно на това, което хората мислят, колкото повече хора знаят по-добре, ще се гарантира, че в някакъв момент някой ги препоръчва, "казва той.

    Рич Грант, кариерен консултант в New Hampshire University (САЩ) е съгласен за значението на така наречената "мрежа" . "Работата е там и почти може да подушите офиса, но днес на пазара на труда има врати, които се отварят с код. Какъв е кодът? Хората, мрежата ви от връзки, трябва да се намери някой зад стената ", казва Грант. "Фирмите наемат хора, а не хартии", заключава той.

Станете почитател на Класа