Демократическата партия би могла да се събере спешно за замяна на Хилъри Клинтън

  • Дейвид Шустер, известен американски журналист, който е работил за веригите MSNBC и Al Jazeera, съобщава на своя Twitter акаунт, че според неговите източници в Националния комитет на Демократическата партия, се очаква “на извънредно заседание, да се обмисли заместването на Хилъри Клинтън като кандидат на Демократическата партия за президентския. "

    Според него, Клинтън страда от пневмония в продължение на три дни, но се опитват да го скрият. Информацията за болестта бе разкрито тази събота от личния лекар на политиката, Лиза Бардок.

    Кандидатката за президент беше принудена да се откаже от церемонията, посветена на отбелязването на терористичните актове от 11 септември 2001 г. Във видео се вижда как помагат на Клинтън да стигне до колата си и след това тя едва не пада. Моменти след това екипът я обгражда за да се скрие очевидният й припадък.

    Според Шустер, високопоставен партиен служител заявил пред репортери, че макар членовете да могат да убедят Клинтън да се откаже от президентската надпревара, законите на Националния комитет на Демократическата партия са такива, че бъдещето на кандидатурата й зависи само от нея.

    Клинтън заяви в петък в реч, че "с достатъчно обобщаване, можете да сложите половината от поддръжниците на Тръмп в това, което аз наричам кошница на жалките". Изявлението беше широко критикувано и самата кандидатка на Демократическата партия излезе с изявление чрез Facebook.

    Кандидатът на републиканците, Доналд Тръмп, реагира веднага с туийт, в която заяви, че страната му се нуждае от "президент, който се бори за всички американци, а не от такъв, който игнорира почти половината от страната ". "Това, което каза [Хилъри] е толкова ужасно за толкова много велики американци!".

    През последните седмици се множат в медиите различни слухове за здравето на Клинтън, което струва уволнението сътрудника на Huffington Post, Дейвид Сиймън, който написа две статии за предполагаеми здравословни проблеми на кандидатката.

    Понеделник вниманието на интернет потребители се фокусира върху зеленото вещество, което Клинтън изплю в чаша вода по време на продължителна атака на кашлица и която я принуди да прекъсне среща в щата Охайо.

Станете почитател на Класа