Това дете на 7 години е признато за жива богиня в Непал и никога не докосва земята

  • Седемгодишно момиче, наречено Юника е било признато в четвъртък като жива богиня в Непал, съобщава ABC News. Традицията на избора на богинята Кумари датира от преди много векове и поклонението пред момиче-богиня е част от хиндуистката и будистката традиции.

    Новата Кумари живее с майка си и баща си, които са напуснали работните си места, за да станат нейни настойници. На Богинята Кумари не е позволено да напусне дома си, освен за да присъства на свещените празници, не може никога да докосва земята с краката си, дори и в дома, затова е носена навсякъде. За да може да покаже щателния си грим, майка й трябваше да се научи да го прави.

    "Когато дъщеря ми беше избрана за Кумари, бях много щастлив", казва баща й, Рамеш Бахрачаря. Въпреки това, когато майка й, Сабита е узнала за необичайно детство на дъщеря си, тя признава, че се чувства "малко тъжна, че другите деца да играят на улицата, въпреки че нейните приятели идват да играят с нея ". "Каквото тя поиска, кукли или играчка, ние изпълняваме", казва майката.

    За да бъде едно момиче избрано за Кумари, тя трябва да отговарят на набор от специфични правила, някои от тях изненадващи. Първо, нейната астрална карта трябва да е приета за благоприятна от краля на Непал. В допълнение, момичетата трябва да отговарят на 32-много специфични естетически критерии, като например като "мигли като крава, бедра като елен и глас ясен като на патица." Момичетата също претърпяват таен тест за намиране на кураж и спокойствие.

Станете почитател на Класа