След обидата, Обама се срещна с Дутерте

  • Президентът на САЩ, Барак Обама, се срещна с президента на Филипините, Родриго Дутерте, в една чакалня, точно преди да присъстват на гала вечерята в Лаос в рамките на срещата на върха на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), съобщава NBC News.

    "Те се срещнаха в чакалнята и бяха последните да я напуснат", заяви външният министър на Филипините, Перфекто Ясай. Според министъра, срещата показва, че отношенията между Филипините и САЩ са "твърди и здрави". " Основата на тези отношения е историческа и двамата лидери го осъзнават. И аз съм много щастлив, че това се е случило", каза той.

    Според говорителя казва Министерството на външните работи на Филипините, Чарлз Джо, това е бил среща "по взаимно съгласие". Въпреки това, не е известно за какво Обама е беседвал с Дутерте.

    По-рано филипинските власти казаха, че има възможност двамата лидери да имат една "неформална" среща по време на вечерята и че Обама ще седне до Дутерте. Въпреки очакванията на филипинските власти, те бяха отделени по време на вечерята, която продължи един час и двадесет минути.

    Срещата между двамата лидери стана след като Обама анулира срещата между тях в Лаос, след като бе грубо обиден от Дутерте в негова реч.

Станете почитател на Класа