Путин: Демотратизацията отвън разрушава държавата

  • Събитията от последните десет години са показали, че външни опити за демократизиране на една нация водят до увеличаване на тероризма и унищожаването на държавата, заяви руският президент Владимир Путин в интервю за канал Bloomberg.

    "Аз продължавам да съм на мнение, че отвън не може да се реши нищо за политическата власт или промяна на режима", руският лидер.

    Това мнение се дължи на "събитията от последните десет години, т.е., опитите за демократизация в Ирак и Либия, довели в действителност до унищожаване на държавността и развитието на тероризма", каза Путин.
  • Руският президент заяви, че същото се провежда в Сирия, предвид конфликта в страната. "Когато чуваме отвън, че Асад трябва да си отиде, по някаква причина, ми възниква един голям въпрос: "Изпълнява ли това правилата на международното право?".

    "Би било по-добре да имаш търпение и да допринасяш за промяна на структурата на самото общество и да изчакаш естествените промени, които се провеждат отвътре", каза Путин.

    "Да, това няма да се случи за една нощ", призна Путин "но може би политическата мъдрост се състои в постепенен преход към структурните промени, в системата политическо общество".

    "Всичко, което е в противоречие с международното право, квалифицираме като неприемливо", каза руският президент.
  • По отношенията с Турция той заяви, "ние сме в контакт на политическо равнище, на равнището на Министерството на отбраната и Министерството на външните работи".

    "Ние имаме много общи интереси, както в региона на Черно море, така и в Близкия изток", каза Путин. "Изразяваме надежда, че конструктивният диалог може да се възстанови и да има много големи проекти в областта на енергетиката", каза той. Той отбеляза също, че имат "обща амбиция за постигане на споразумение по проблемите на региона, включително по сирийския въпрос“.

Станете почитател на Класа