Цените на петрола се покачват след изявлението на Путин

  • Руският президент Владимир Путин заяви в интервю за канала Bloomberg в петък "Пакт между износителите на петрол за замразяване на производството ще бъде правилният избор за световния пазар". Той се изказа в град Владивосток в руския Далечен Изток.

    Пазарите побързаха да реагира на думите на Путин и цените на петрола се повишиха за първи път от три дни, според The ​​Washington Times. Цената на барел суров петрол Брент нарасна от $ 45,45 до $ 46 за един час.

    В края на септември в Алжир ще се проведе неформална среща между Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и износители, които не са част от групата. Руският министър на енергетиката Александър Новак, потвърди участието на Русия в срещата, съобщава РИА Новости.
  • Последните преговори на страните-членки на ОПЕК и големи производители на петрол, които не принадлежат към организацията (включително Русия, Мексико, Оман и Казахстан), която се проведе през април миналата година в Доха, се провалиха в опитите си да стабилизират цените на петрола. Саудитска Арабия отказва да се постигне консенсус, без участието на Иран, който каза, че няма да намали производството си на петрол и, следователно, не е присъствал в Доха.

Станете почитател на Класа