Извънземни съюзи могат да държат Земята изолирана

  • Парадоксът на Ферми твърди, че ако вероятността да има интелигентни цивилизации във Вселената е толкова висока, то къде са другите обитатели на галактиките? И ако ние не сме сами в космоса, защо не можем да влезем в контакт с извънземен живот?
  • Един от възможните отговори на парадокса, е т.нар хипотеза „ зоопарк", която предполага, че извънземните цивилизации по някаква причина умишлено пречат на човека да открие извънземен живот.

    Това би изисквало галактическата общност да формира единно правителство за прилагане на настоящата блокада. Но в едно изследване, публикувано на интернет страницата на бъдещите издания на библиотеката на университета Корнел, британският астрофизик Дънкан Форган твърди, че ако наистина има няколко цивилизации в Млечния път те ще формират различни съюзи, а не един единствен галактически клуб.

    "Открихме, че, за да се създаде една група, средната продължителност на живота на една цивилизация трябва да бъде изключително дълъг, а времето, необходимо за преминаване от една цивилизация в друга, трябва да е относително кратко. Този сценарий е малко вероятен, тъй като изисква много цивилизации да се появят в нашата галактика в един много кратък период от време", се казва в проучването.

    Изследователят вижда като най-вероятен моделът на съществуване на няколко противоречиви съюзи, които не са съгласни с обща универсална политика.

    "Може би земята се намира в район на пространството, заемано от консервативен съюз настояващ за никакъв контакт. Въпреки това, тъй като увеличаваме способността си да се открият неочаквани сигнали от цивилизации, съществуващи и изчезнали, вероятно може да се преодолее изолацията наложена от този етап, "се казва в публикацията.

Станете почитател на Класа