Дилма Русеф: “Демокрацията бе свалена заедно с мен“

"Ние в Бразилия сме в парламентарен преврат. Извършиха един вид изнудване и заплашиха да продължат с обвиненията" заяви Русеф по време на пресконференция с международните медии.

Тя също така поставя под въпрос настоящата ситуация в Бразилия: "Когато някой е подложен на политически процес, без да има престъление и освен това е политически изолиран в продължение на осем години, въпросът е какво се случва в страната ни?".

Тя заяви, че е осъдена на "политическо смъртно наказание", което е най-голямата присъда в условията на демокрация. "Демокрацията е осъдена заедно с мен, но аз вярвам, че бразилското население ще има много повече съвест в следващите години", каза Русеф, която бе уволнена от Сената, като част от политически процес и властта премина в ръцете на вицепрезидента й, Мишел Темер.

От друга страна, Русеф заяви, че ако сегашният президент, не изпълнява правителствената програма, обещана от нея по време на предизборната кампания от 2014 г., правителството ще бъде "незаконно". "Те започнаха да се прилагат правителствена програма, която не е гласувана от избирателите и тя е нелегитимна ", каза тя.

Станете почитател на Класа