Кампанията на Хилъри Клинтън е опетнена от секс скандал

  • Хума Абедин е на 40 и е работила с Хилъри Клинтън, откато тя е била първата дама, през Сената, през държавен секретар и сега в президентската й кампания. Тази седмица, поради шумен медиен скандал, тя разкри свое решентие, което може да повлияе на общественото мнение в САЩ: тя е решила да се разведе с мъжа си.

    "След дълъг и болезнен размисъл и работа за брака ми, реших да напусна съпруга си," заяви тя публично. Но изявлението й дойде малко след новината във вестник The New York Post, който публикува снимки и текстове на сексуални послания, изпратени от съпруга й, бившият конгресмен Антъни Уейнър, до друга жена. На снимките Уайнър се появява по бельо.


    Вайнер е бивш представител на Демократическата партия от щата Ню Йорк в Конгреса на САЩ. През 2011 г. той е трябвало да подаде оставка, след като е признал, че обменя снимки и съобщения с открито сексуално съдържание с най-малко шест жени. През 2013 г., отново трябваше да признае за съобщения в същия стил, изпратени до други жени. След това съпругата му реши да му прости публично и да се опита да възстанови брака им. Но сега решението й е окончателно.
  • Скандалът скоро бе използван като част от предизборната кампания и самият Доналд Тръмп говори по въпроса. "Това е много мъдро решение" каза магнатът във връзка с развода. Но той каза, че се страхува за страната, тъй като Хилъри Клинтън "е била небрежна при допускане на Вайнер до строго поверителна информация". Тръмп попита: "Кой знае какво знае той и с кой е говорил? Това е просто още един пример на недооценяване?".

    Интересното е, че самият Тръмп няколко пъти финансира кампании на Вайнер през 2007 г. и 2010 г. и дори през 1997 г., когато младият Уайнър се кандидатира за градския съвет на Ню Йорк.

    Разводът на Абедин и Вайнер също връща дебата за "секс съобщенията" - разменяне на съобщения и еротични снимки по електронен път. Тази практика се е разпространила през последните години с развитието на новите технологии и смарт телефони. Оттогава изтичането на частни снимки по интернет е станало много по-често и е предизвикало много такива събития.

Станете почитател на Класа