САЩ държат в шах наши политици с мръсни пари

Американската държава държи в шах наши политици с мръсни пари, за да могат да ги управляват. Това заяви в Стара Загора проф. Румен Гечев от БСП. Социалистът направи този коментар относно предстоящото внасяне за второ чете в Народното събрание на закон, който ще предостави едностранно информация на САЩ за американци, които имат вложения в България.

 

„Американското правителство е накарало нашето да подпише едностранно това споразумение, така няма да бъдат задължени да ни предоставят имената на сънародници, които имат сметки с незаконно придобити средства в САЩ", обясни Гечев. Този унизителен, според социалиста, договор вече бил подписан от финансовия министър в края на миналата година.

 

„Така ние ще сме единствената страна в НАТО и Европейския съюз с подобен едностранно действащ договор. Ние ще се обявим за първата колониална държава в Европа", заяви Гечев. Той нападна управляващите и за спекулациите относно отчетения икономически растеж от 2% през първите три месеца в сравнено със същия период на миналата година. Според него отчетеният растеж в края на миналата година е бил 1,8%, което означава, че ралния за първите три месеца е в рамките на статистическата грешка между 0 и 0,2%.

 

„По данни на институциите, при това управлявани от партия ГЕРБ чуждите инвестиции у нас са намалели с 20 млн. долара през първото тримесечие, всравнение със същия период на миналата година", каза Гечев и допълни, че само преди две седмици Националният статистически институт пък е дал прогноза, че българския частен бизнес планира 37% по-малко инвестиции.

 

На пресконференция в Стара Загора депутатът на БСП Драгомир Стойнев пък призна, че има проблеми в партията, но те трябва да бъдат преодолени за местните избори. „Първо се започна с атаки срещу мен, сега идва втора вълна напрежение. Тудно е, но не смятам, че има отлив на членове на партията към други леви движение", заяви Стойнев. Проф. Румен Гечев пък директно обвини ГЕРБ за напрежениeто в БСП.

Станете почитател на Класа