Приятелството с бивш партньор може да означава, че сме психопати

Желанието да останете приятел с бившия могат да бъде безвредно, но може и да отразява по-тъмната страна на вашата личност. Това е заключение на психолозите от университета в Оукланд Джъстин Могилски и Лиза Уелинг след провеждане на две проучвания с общо 861 доброволци.

Въпреки че номинално късането бележи края на една романтична връзка, това изследване показва, че споделянето на ресурси между бившите партньори може да продължи и след разпадането на връзката.

Откритията на учените са, че поддържане приятелство с човек, с когото сме се имали връзка, дава възможност да се спечелят "облаги" от някоя от страните, като информация, пари, любов или секс. Освен това, в случая при мъжете, прагматизмът и сексуалната достъпност са се оказали по-важни, отколкото при жените - един напълно очакван резултат.

Освен това, изследователите са открили, че тези, които остават в контакт с бившите си партньори често имат и крият повече тъмни личностни функции, за разлика от напълно прекъсващите комуникацията личности.

Станете почитател на Класа