Японка плати за "живот на корабокрушенец" на пустинен остров

  • Уморена от социалното взаимодействие с други хора, Рейко Хори, японка на 22 години, реши да прекара почивка далеч от шумната среда на градовете и да живее на пуст остров в продължение на 19 дни, далеч от комфорта и само с няколко лични неща, информира Daily Mail.
    В търсене на алтернатива на традиционния туризъм, Хори открила туристическата компания Docastaway, която предлага престой на безлюден остров и изолация при различни условия на комфорт, в зависимост от нуждите на заинтересованата страна. В усилията си да изпълни желанието й, те предложили най-крайния от всички варианти, наречен от агенцията "корабокрушенски режим" на остров Ампаро, Индонезия.
    Отговорникът за организиране на пътуването с изненада установил, че младата безстрашна девойка не само не носи подходящ багаж, но има и нулева подготовка, неспособност да открива опасности и необичайна устойчивост на болка. "Тя ходи боса през остри корали, спи на земята в гората, без да мисли за дивите животни ".
    Според Рейко, независимо от трудностите, с които се сблъскала по време на адаптацията и чувството на "болка, самота и безпомощност", тя се научила сама да лови риба с копие, да чупи кокосови орехи с камък и да пали огън с лупа.
  • "Обикновено, предпочитам да съм сама. Но след като прекарах 19 дни на необитаем остров, аз открих, че един свят без хора не е желан. Искам да живея положително в обществото, чак сега разбрах колко важни са нещата, които имам в живота си ".

Станете почитател на Класа