Барак Обама е променил мнението си за военните способности на Русия

  • Лидерът на САЩ изглежда е променил мнението си за руските въоръжени, сили след успешната военна авиационна кампания в Сирия.


    По време на пресконференция на срещата на върха САЩ-Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Калифорния, Барак Обама говори за Русия като нация със значителни военни възможности, съобщава портал U.S.News.

    Във връзка със ситуацията в Сирия, президентът на САЩ каза, че е очевидно, че "група от бунтовници не може да се конкурира с въоръжението на втората най-мощна армия в света".

    Само преди почти две години, през март 2014 г., в контекста на обединението на Русия и Крим, той нарече Русия "регионална сила", която заплашва някои от съседите си не със сила, а поради слабост. "

    Освен това, той добави, че не се състезава в Сирия с руския президент Владимир Путин.

    "Казвам го без никакво удоволствие: не е състезание между Путин и мен, въпросът е как можем да спрем страданията и дестабилизацията на региона, да спрем масовото преселване от региона в такъв ужасен момент, да се сложи край на насилието, на бомбардировките на училища, болници и цивилни, да се спре създаване на убежища за терористите ", каза той.

Станете почитател на Класа