Wall Street в паника: 3 фактора, които не дават покой

Според списание Time, освен петрола и икономиката, има още фактори сред причините за спада. Индексът Dow Jones падна с над 400 пункта в началото на търговията на 15 януари в следобедните часове, слизайки под 16 000 за първи път от миналото лято. Ето трите причини, поради които Wall Street е в паника:
$ 30.Цените на петрола паднаха под $ 30 за барел, достигайки нива, които не са регистрирани от 2004 г. Сривът на цените на енергията като цяло се счита за бичи, защото това намалява разходите за правене на бизнес в различни отрасли на промишлеността, от производство до транспортиране. В допълнение, според "Time", цените на петрола биха могли да бъдат "предупредителен сигнал" и в този случай инвеститорите са притеснени, че в исторически план евтиният петрол е лош знак, че глобалното търсене е много по-слабо, отколкото икономистите смятат.
По-малко от 0,2%. Индексът на цените на производител ( IPP) падна с 0.2% през декември. Никой няма да хареса галопираща инфлация, въпреки че, според списанието, фокусът на усилията от няколко години на Федералния резерв за стимулиране на икономиката чрез лихвени проценти близо до нулата и покупки на облигации създаде достатъчно инфлация в икономиката, за да се гарантира, че няма да се превърне в дефлационна спирала. По този начин, някои разочароващи икономически данни, включително понижението на промишленото производство с 0.4% през декември, предизвикват опасения, че САЩ може да изпаднат в рецесия, ако световната икономика продължава спада си.
12% намаляване. С 400 точки снижение на 15 януари, Дау Джоунс е паднал с 12% от пика си през 2015 г., т.е. фондовия пазар в САЩ е в официална "корекция", която се определя като спад от 10% . Индексът Standard & P 500 също показва спад. Тези фактори, произведоха редица опасения, че бичия пазар, който започна март 2009 може да върви към края си. И този страх е довел до допълнително нарастване на продажбите.

Станете почитател на Класа