Във Ватикана" много искат да видят папата мъртъв"

Папа Франциск разполага с мощни врагове в рамките на Ватикана, които са започнали вътрешна операция срещу папата и които искат да го видят "мъртъв" заяви една от виновните за скандала Ватилийкс 2.
"Мнозина във Ватикана искат Франсиск да умре. Каза ми го един кардинал. Светият отец заминава - курията остава", каза в интервю за вестник "La Stampa" Франческа Чаоки, една от обвиняемите на изтичане на поверителна информация от Ватикана.

Според нея, има "борба за власт между кардинали" и стоящите зад скандалите в Светия Престол "не прощават" някои решения на папа Франциск, включително " независимите йерархични назначения." "Те са същите които очакват папата да умре от днес за утре", каза тя.

В действителност, в края на ноември италианският епископ Луиджи Негри даде отдушник на глас на противоречивите си мисли по време на пътуване с влак и пожела смъртта на папата, защото е в несъгласие с някои решения на Върховния понтифик.

"Надяваме се, че с Франциск, Девата ще направи същото чудо което направи с другия", казал той, имайки предвид Йоан Павел I, който е бил намерен мъртъв на 29 септември 1978 г., месец след поемането на папството.

Станете почитател на Класа