Новият Boeing консумира с 20% по-малко енергия

Новата модификация на Boeing 737 Макс е почти готова за първия си тест в полети и да влезе в производство. Този модел ще замени своя предшественик, който вече има 20 години служба.

Очаква се, че новият модел Boeing ще е най-малко с 20% по-ефективен от предишния от гледна точка на разхода на гориво, благодарение на пробива с неговите нови LEAP-1B двигатели, пише сайта Gizmodo.

За да се намали теглото и да се оптимизира аеродинамиката, компанията представя нов дизайн на корпуса и крилата. Също са били модифицирани накрайници на крилата, като сега те имат разделена форма. Само тази промяна ще спести 1,8% от горивото.
Boeing 737 Max бе обявен през 2011 г. и ще влезе в експлоатация през 2017 г., ако премине успешно всички тестове. Този самолет ще бъде основен конкурент на новите Airbus A320 neo на световния пазар на въздухоплавателни средства.

Линията на Боинг 737 започва историята си през април 1967 г. и с течение на времето тези самолети са успяли да станат едни от най-широко използваните търговски самолети в света.

Станете почитател на Класа