Вълната от самоубийства сред американските ветерани надхвърля убитите във войните в Ирак и Афганистан

Дневно се случват повече самоубийства сред ветераните в САЩ, отколкото дневните смъртни случаи във войната в Ирак и Афганистан. Това поставя под съмнение реалните последици от въоръжените конфликти в американското общество, въпреки че се случват в чужбина и официално предизвикват малко жертви.
Има мрачен списък, който показва, че всеки ден 22 ветерани в САЩ се самоубиват, повече от два пъти повече от цивилните, според статия на вестник San Jose Mercury News.
Един от най-трагичните проблеми, който засяга военните, служили на страната си в битки, е призракът на самоубийството, която често се появява в резултат на посттравматичен стрес.
След повече от година лобиране, през 2015 организациите на ветерани успяха да прокарат одобрението на Конгреса САЩ на Закон за превенция на самоубийството на ветераните, за намаляване на самоубийствата на ветерани и подобряване на техния достъп до здравни услуги за психично здраве.
Тези сдружения са изчислили, че 17 от 22-те самоубийства на ден са на бивши войници, които не са регистрирани за здравни услуги за ветерани, което предполага, че са необходими много повече изследвания и финансиране, за да се реши този проблем.
С приключване на военните операции в Афганистан и Ирак, процентът на самоубийствата сред бивши военни се е увеличил от 18 на ден през 2010 г до 22.

Станете почитател на Класа