Сензационно откритие:гробница на воин отваря вратата към една загадъчна цивилизация

В археологическите разкопки в Пилос (Гърция), международен екип от Университета на Синсинати откри гробницата на воин, погребан в зората на европейската цивилизация и принадлежаща на микенската цивилизация.

В гробницата, с ширина около 2,4 метра и дължина 1,5 метра, има и много артефакти, включително бронзов меч, богата колекция от златни пръстени, скъпоценни камъни, печати и вази от бронз. Археолозите смятат, че откритието може да хвърли революционна светлина върху произхода на микенската цивилизация, период от историята, свързан с Агамемнон, Нестор, Одисей и други герои, описани в епосите на Омир.

Според учените, мъртвият воин, на около 30-35 години, трябва да е бил "виден член" на аристокрацията от Пилос. Гробът на воина принадлежи на време и на място със специално значение. Погребан е около 1500 г. пр.н.е., близо до Пилос, където много години по-късно, е издигнат дворецът на Нестор, голям административен център, разрушен през 1180 г. пр.н.е., по време на Омировата Троя. Дворецът е бил част от микенската цивилизация, съобщава The New York Times.

Гробницата съдържа множество обекти, сред които златна верижка и няколко каменни печати.
Според д-р Джеймс С. Райт, находката представлява "сърцето на свързване на континенталната част на микенската култура с минойската култура на Крит" и помага на учените да разберат как са се обединили и адаптирали културите.

Станете почитател на Класа