Чеченски лидер: "Ислямска държава е създадена предимно срещу Русия"

"Групата ИД е създадена предимно срещу Русия", заяви лидерът на Чечения Рамзан Кадиров, на пресконференция в Грозни, столицата на руската република.
"Ако ние вярваме, че сирийският въпрос ще бъде решен бързо и няма да се отрази на сигурността на нашата страна - ние грешим. ИД със сигурност ще действа в Русия," каза Кадиров, според РИА Новости. "Ако руският президент вземе решението за сухопътна операция в Сирия, аз ще се произнеса „за". Това ще постави ранен край на този ужас и милиони хора ще имат възможност да се завърнат у дома, обратно към живота в родината си, " заяви Кадиров на пресконференция в Грозни.

Според Кадиров, действията на аерокосмическите руски сили в Сирия носят ефективни резултати. "Русия провежда успешна операция. След като нашите самолети започнаха да атакуват позициите на терористите, сирийската армия започна активна офанзива, освобождавайки на окупираните територии от ИД ", каза Кадиров.

Също така, чеченския лидер каза, че Русия трябва да въведе смъртното наказание за осъдените за терористични действия, тъй като, според него, тази мярка е необходима, за да се противодейства на заплахата от разпространението на екстремизма на ИД.

Според Кадиров, Русия не трябва да се страхува от осъждането на международната общност в този случай. "Много страни вече обявиха санкции. Нито Западът, нито Европа се нуждаят от силна Русия. Те се нуждаят от манипулируема Русия", каза той.

Говорителят на Владимир Путин, Дмитрий Песков, заяви в петък, че предложението на чеченския лидер за въвеждане на смъртното наказание за тероризъм все още не е предадено на руския президент.

Станете почитател на Класа