Арест на фалшив експерт по тероризма във Fox News

Уейн Симънс, който твърди, че е работил за ЦРУ (CIA), е арестуван от властите и обвинен в измама. Неговата завладяваща история му позволява да придобие обществена длъжност и работа в чужбина и дори да участва като "експерт" в дебати за тероризма в новините на мрежа FOX News.

Симънс, на 62, на няколко пъти заявил, че е работил в продължение на 27 години в ЦРУ като лидер на специални операции срещу опасни наркокартели и терористични групи, пише в статия The Washington Post.

Тази репутация му дава възможност да бъде не само коментатор на Fox News по въпроси, свързани с тероризма, Симънс дори написал шпионски роман за своята военна и разузнавателна дейност. "Уейн Симънс казва, че е един вид американски Джеймс Бонд", се казва в публикацията.

Въпреки това, след задълбочено разследване от страна на фиска на САЩ, заключението е, че историята на шпионин, разказана от Уейн е абсолютно невярна, както и официалните правителствени документи, които той използва, за да спечели договори и привилегии.

Въпреки че членовете на ЦРУ и семейство Симънс още не са се произнесли, планирано е той да се яви в съда през тази седмица.

Станете почитател на Класа