Женска поп група Moranbong възпява славата на Ким Чен Ун

Поп групата Moranbong от Северна Корея, избрана от лидера Ким Чен Ун, е представена на обществеността с поредица от песни в чест на 70-тата годишнина от Работническата партия и на правителството на Северна Корея.

Смята се, че Ким Чен Ун е създал групата през 2012 г., малко след встъпването си в длъжност. Според някои източници, съпругата на лидера, Ри СонДжу, е директор на групата. Групата от 15 момичета, наречена Moranbong, бързо се превръща в културен символ на страната, въпреки че не е показвана на обществеността много често. Момичетата носят къси униформи, свирят на електрически китари и цигулки, клавиатури и барабани, а по време на изпълненията им на екрана се показват снимки на Ким Ир Сен, Ким Чен Ир и Ким Чен Ун, фрагменти от военни паради и други политически събития в страната, съобщава блога WQXR.

На 10 октомври в центъра на столицата на Северна Корея се проведе грандиозен парад за отбелязване на годишнината от основаването на Работническа партия. За да отбележи събитието, по време на церемонията, групата изпълни песни като "Страната ни е най-доброто място за живеене, така че не завиждам на никого", "Слава на Работническата партия", "Ние никога няма да предадем нашия революционен ангажимент" и "Ние ще следваме пътя, продиктуван от партията."

Станете почитател на Класа