За 24 часа Сирия си върна две села в Латакия

Сирийските армейски сили са завзели в последните 24 часа две места северно от провинция Латакия, съобщава РИА Новости, позовавайки се на военен източник.

Сирийската армия, с подкрепата на милицията през последните 24 часа е освободила селата Кафр Кафр Аюз и Делба, разположени северно от провинция Латакия, на около 20 км от турската граница, доклади РИА Новости, цитирайки военен източник.

"Започнахме настъплението в събота и сега мога спокойно да кажа, че Кафр Кафр Аюз и Делба са напълно завзети. Офанзивата срещу Салма продължава", заяви той.

Градът Салма е един от най-важните бази на терористи в тази част на страната. Както беше съобщено от представител на сирийската армия, в петък сутринта самолетите на руските аерокосмически сили предприеха въздушни удари срещу терористични позиции близо до Салма.

В същото време, руското министерство на отбраната е издало нови записи на най-големите атаки, извършени през последните 24 часа от руски изтребители срещу ключови елементи на ислямската държава в Сирия.

Станете почитател на Класа