Фил Ръд барабанист на AC / DC, осъден на домашен арест

Фил Ръд, барабанист на рок групата AC / DC, е бил осъден в Нова Зеландия на осем месеца домашен арест за притежание на наркотици и отправяне заплахи за убийство.
Роденият в Австралия Ръд, на 61, първоначално отрече обвиненията, но смени пледирането през април. Когато полицията отишла да го разпитва за отправени заплахи открили скривалище на марихуана и метамфетамин.
Присъдата ще се излежи в неговия дом в Тауранга, като съдията предупреди че го очаква затвор ако наруши условията. Пристигайки в съда, Ръд не направи никакъв коментар пред репортерите, но благодари на феновете за тяхната подкрепа.
AC / DC са на турне из Нова Зеландия по-късно тази година, но Фил Ръд няма да участва.
През септември, той телефонирал на съдружник в Австралия и казал, че иска" да се погрижат", за един от бившите му служители според съдебните документи. В друг разговор предложил на съдружника „$ 135 000, мотор, един от автомобилите му или къща," вероятно в замяна на погрижването. Ръд се обадил и на жертвата на заплахата, казвайки: " Ще дойда и ще те убия". Ръд първоначално е бил обвинен в опит за убийство, но това обвинение е паднало, както и обвинението, че заплашил и дъщерята на жертвата.
Съдия Томас Инграм заяви "Някои от материалите пред мен предполагат, че си неразделна част от звука на бандата и иконографски член на групата. Това не ме убеди напълно. Queen замениха Фреди Меркюри и освен това е ясно, че в момента групата е на турне без теб."

Станете почитател на Класа