"Селфи с оръжие убива": Русия започва кампания за безопасност при снимки

Руското вътрешното министерство реагира на взрив от смъртни случаи и наранявания, причинени от високо рискови селфита, като пусна листовка, видео и уебсайт със съвети за безопасността на снимането. Кампанията призовава хората да си правят по-безопасни селфита след като инциденти, причинени от високо рискови пози са довели до около 100 ранени и десетки смъртни случаи през тази година. Новата листовка е пълна с полезни съвети от рода на "селфи с оръжие убива".
Това предупреждение идва след поредица от скорошни инциденти - през май, 21-годишна жена в Москва случайно се простреляла в главата по време на селфи с пистолет в ръка. Тя е била ранена, но оцеляла. През януари в Урал двама млади мъже са загинали, докато си правели селфи, държейки ръчна граната с изваден щифт. Мобилният телефон със снимката оцелял.
"За съжаление броят на произшествията, причинени от любителите на селфитата непрекъснато се увеличава", каза Елена Алексеева, съветник на министъра на вътрешните работи. "От началото на годината ние говорим за стотина случаи на наранявания и десетки смъртоносни инциденти. Проблемът наистина съществува и води до много лоши последствия."
"Преди да направи селфи, всеки трябва да се замисли за това, че гонитбата за голям брой "лайкове" може да бъде пътешествие към смъртта и последната му екстремна снимка може да се окаже посмъртна".

Станете почитател на Класа