Наближава Hyperloop, свръхзвуков транспорт на бъдещето

Мегапроектът за свръхзвуков транспорт Hyperloop, разработен от милиардера Елон Мъск, е все по-близо до реалността. Миналата седмица започна изграждането на първия клон, а американската компания Argo Design наскоро представи първата концепция за дизайн на капсулите, в която ще може да пътуваме със скорост до 1200 км в час.
Сменяемите капсули, разработени от екип инженери от компанията, са по-големи от тези, планирани от Мъск и ще транспортират не само хора, но също коли и други товари. Заедно с капсулите икономична класа щеима и други, с по-добри условия, съобщава The Daily Mail.
Освен това, компанията се опитва да сведе до минимум притесненията относно вътрешната ограниченост на транспорта, което може да бъде клаустрофобично за пътниците. "Ние разработихме концепция за дигитални екрани, за да се създаде усещане за простор", каза Марк Ролстън, основател на Argo Design. На такива екрани ще се появяват снимки на облаци, космос или океанското дъно.
Крайният срок за представяне на проектите е 15 септември, така че техният проект все още може да се конкурира с други фирми. Разходите за изграждане на свръхзвуковата транспортна система се оценяват на 6 милиарда долара.

Станете почитател на Класа