Тайната история на групата от специалните сили, убили Осама бин Ладен

Екипът 6 от специалните части SEAL(море, въздух и земя на военноморските сили на САЩ), познати от убийството на Осама бен Ладен, вече десетилетия улавя и убива врагове на САЩ в огнища на напрежение в различни части на света, Това е една от най-херметичните и слабо регулирани организации на планетата, според последния доклад на New York Times, въз основа на интервюта с членове на групата, други военни и преглед на правителствени документи.
Те са планирали смъртоносни мисии от тайни бази в Сомалия, Афганистан и Ирак и провеждат мисии, които размиват традиционните граници между войник и шпионин". В различни части на света, те имат позиции в явния шпионаж на търговски кораби, минават за цивилни служители на фиктивни фирми, оперират като тайни агенти в посолствата, преследвайки тези, които САЩ иска да убие или залови.
В началото това е малка група за специални мисии, обаче с течение на времето тя се превърна в "глобална машина за лов ", казва вестникът. От 2001 г., благодарение на увеличеното финансиране, Екип 6 вече има около 300 войници и 1500 членове помощен персонал.
Дейността на групата е причинила множество притеснения заради прекомерно насилие и умъртвяване на цивилни. Въпреки това, външният надзор над тази група е ограничен. "Почти всичко за отбора SEAL 6 остава покрито с тайни", пише The New York Times. „Това не позволява да се оцени напълно неговата история и последствията от действията им."

Станете почитател на Класа