"Тайната да бъдеш богат е изненадващо проста"

"Животът е лотария и най-важното не е нивото ви на интелигентност, нито дори кои са родителите ви. Най-важното е къде сте родени," казва журналистът Мат О'Брайън, който обяснява защо в САЩ е концентриран голям процент от богатите.
В своя статия, публикувана в The Washington Post, американският журналист Мат О'Брайън казва, че стигнал до този извод, когато изследвал как "много хора в различни страни успяват да получат различен процент приходи."
Ние живеем в по-богата страна, която е по-ориентирана към натрупването на богатство, а не към споделянето му. "Сега в САЩ не е същото, както в Германия, нашият паритет на покупателната способност (ППС) е $ 1,600, докато в Германия е $ 2200," пише той, но подчертава, че на другия край на същия показател, "1% в САЩ печелят $ 180,000, а в Германия - 104 000 $. По същите статистически данни, стойността в Индия е само 7000 щатски долара.
"Това не е така, защото ние сме по-умни от другите, ние не сме. Тофа е факт, тъй като ние живеем в по-богата страна, която е по-насочена към натрупването на богатство, а не го споделя", казва той.
Нещо повече, авторът на статията посочва, че имиграцията задвижва икономическия растеж. Имиграцията "прави по-голяма световната икономика. Малко повече имиграция вероятно ще помогне на икономиката, без да навреди на заплатите, да не говорим за огромния тласък за всички хора, които идват в САЩ", казва той.
"Няма нищо по-ценно от американски паспорт. И няма нищо, което би могло да намали глобалното неравенство, от издаването на малко повече от тях", казва О'Брайън.

Станете почитател на Класа