14 най-странни и шокиращи тайни оръжия на нацистите

Отделно от безбройните зверствата на нацистка Германия, нацистите са създали впечатляваща колекция от оръжия. Някои от тези оръжия са влезли в битка, докато други са разработени, но никога не са използвани. Някои са толкова нелепи, че днес е трудно да се повярва, че Германия е инвестирала време и пари за проучванеза да ги изгради.
Списъкът включва 14 редки тайни оръжия на нацистка Германия, събрани от сайта Supercompressor.
Слънчево оръжие.Според плановете на нацистите огромно огледало трябвало да бъде ориентирано към слънцето,съсредоточавайки цялата си енергия върху определена площ на земята, изгаряйки я напълно.
Фау-1 Състои от елементарен автопилот и става бомба в края на времето на таймера. Reichenberg, е V-1 с човек пилот, който подписва документ, че става част от самоубийствена мисия
Rocket Fliegerfaust Преносим зенитен множествен гранатомет, предназначен да сваля вражески самолети. Той не е много успешен, достигнал само 500 м но е участвал в дузина битки.
Rocket A9 / A10 Amerika Това оръжие е разработено, за да атакува американски градове от европейски точки на изстрелване. Концептуално трябвало да се състои от пилотирани ракети с ядрени бойни глави (A9) и бустер ракета (A10), но така и не влезло в серийно производство.
Sonic оръдия Това оръжие се състояло от два параболични рефлектори, свързани с няколко тръби, образуващи стрелкова камера. Звукови вълни, произведени от експлозия на смес от кислород и метан, генерирали ударна вълна с висока интензивност и мощен звуков лъч. Половин минути експозиция на този звук може да убие всеки, който е наблизо. Оръжието никога не е бил използвано на бойното поле.
Бомбардировач Хеншел Hs 132 Дизайнът на бомбардировача включвал реактивно задвижване, което принуждавало пилота да понася струя на няколко крачки от гърба си и неприемливи гравитационни натоварвания. Самолетът никога не влезъл в експлоатация.
Оръдие Gustav Gerät, най-голямото оръдие, строено някога, можело да се транспортира само с влак. Оръдието за далечни разстояния и калибър 800 mm е проектирано да унищожава съветски бункери.
Самолетоносач Graf Zeppelin Единственият самолетоносач на Германия по време на Втората световна война, Graf Zeppelin, стартира на 8 декември 1938 г., но никога не е завършен или въведен в експлоатация.
H клас бойни кораби Бойни кораби H класа са едни от най-големите проектирани през Втората световна война. Ако те бяха постъпили на служба биха били в състояние да надвият всички кораби поради обсега си от около 20 000 мили и осемте си оръдия 406 mm.
Танк Panzer VIII Maus Това хибридно електрическо превозно средство е проектирано от Фердинанд Порше. Въпреки това, неговите 188 тона са твърде много за мостовете. Това е един от многото провалени проекти на нацистка Германия.
Танк Landkreuzer P1000 Ratte Това е немски супер-тежък танк проектиран по време на Втората световна война, който никога не видял бял свят. Той е трябвало да тежи 1 000 тона, пет пъти повече от Maus.
Перископна пушка Krummlauf Пушка с извита тръба, която може да се завърта под ъгъл от 90 градуса, за да позволи на стрелеца да остане скрит с помощта на перископ за наблюдение.
Изтребител бомбардировач Horten Ho 229 Horten Ho 229 е първият с "летящо крило" за реактивни двигатели. Той е проектиран като бомбардировач за атака на цели на повече от 965 километра разстояние. Формата му позволява да бъде по-близо до английския бряг, преди да бъде открит от радара. Построени са три прототипа, които по-късно по време на войната не са имали особено влияние.
Боен танк Goliath Било е планирано Голиат, воден по кабел, да напада друг танк или крепост и да се разруши, заедно целта. С тегло 400 килограма, той е имал полезен товар между 60 и 100 килограма експлозиви. Използван по време на войната, но без особен успех.

Станете почитател на Класа