"Излизане на Гърция от ЕС би могло да отбележи края на американската империя"

САЩ тласнаха Европейския съюз към неоправдан риск, като поднови Студената война с Русия и разби взаимно изгодните икономически отношения между Европа и Русия, казва анализаторът Пол Крейг Робъртс в интервю за King World News.
„Страните от ЕС участват в конфликта с Русия заради усилията на САЩ, но Русия не се поддаде на поробване от Вашингтон.Ние изчислявахме неправилно, мислейки, че бихме могли да имаме като васални държави Русия и Китай и това може да се отрази на толерантността на Европа към собствената си васалност на САЩ ".
Според експерта, Европа би могла да осъзнае рисковете, към които е била подтикната от Вашингтон, като "рискът от конфликт с Русия, от разпадането на едни много благоприятни икономически отношения с Русия и от подновяване на Студената война." В същото време, Крейг Робъртс добавя, че като следствие, Американската империя ще се разпадне. "Стига само една европейска държава да излезе извън ЕС и НАТО и с империята САЩ е свършено," предупреди анализаторът и добави, че тази страна може да бъде Гърция.

Станете почитател на Класа